SUNATI-NE ACUM 
0212.52.53.54
Cosul meu

Tururi virtuale gratuite: Cum să vezi destinații turistice din toată lumea de pe canapea

Tururi virtuale gratuite: Cum să vezi destinații turistice din toată lumea de pe canapea

 

Noi, pasionații de călătorii, așteptăm cu nerăbdare momentul în care vom putea pleca din nou în vacanță în siguranță. Chiar dacă acum ne petrecem mai tot timpul acasă, putem avea totuși un preview al destinațiilor de pe bucket list.

 

Am pregătit o selecție de tururi virtuale gratuite ale unor destinații turistice populare din toată lumea, de care ne putem bucura din confortul canapelei:

 

  1. Machu Picchu la 360 de grade

 

Poți admira fascinantele ruine de la Machu Picchu într-un tur virtual cu fotografii la 360 de grade. Astfel, cu câteva click-uri, te poți avânta în inima civilizației incașe. Foarte important: ai parte și de un ghid vocal care îți oferă informații despre arhitectura spectaculoasă și istoria locului. Poți accesa turul aici.

 

  1. Pe acoperișul complexului Taj Mahal

 

Ți-ai dorit să vezi de sus tot complexul Taj Mahal? Ei bine, dorința ți s-a îndeplinit. Google Arts & Culture îți oferă ocazia să te plimbi virtual prin una dintre clădirile impunătoare din faimoasa destinație turistică a Indiei, de la subsol până pe acoperiș, de unde poți vedea intinsele grădini și spectaculoasele monumente arhitecturale. Poți accesa turul aici.

 

  1. Piramidele din Giza și hieroglifele

 

Una dintre cele șapte minuni al Lumii Antice și o comoară națională a Egiptului, piramidele din Giza au fost construite în urmă cu aproximativ 4.500 de ani. Sunt morminte grandioase dedicate faraonilor care au domnit în regiune. Turul virtual cuprinde două dintre cele mai mari piramide construite vreodată - Marea Piramidă (147 metri) și Piramida Khafre (136 metri). Poți accesa turul aici.

 

  1. Snorkeling virtual în Marea Barieră de Corali

 

Scufundările și snorkelingul au devenit activități tot mai populare printre turiști. Cel mai potrivit pentru a admira minunile subacvatice este cu siguranță Marea Barieră de Corali. Iată că poți admira magnifice grădini minerale, populate de creaturi stranii, cu forme și culori uimitoare, de pe laptop sau telefon. Poți accesa turul aici.

 

  1. Vedere din Turnul Eiffel

 

Unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, Turnul Eiffel din Paris își dezvăluie gloria într-o vedere panoramică care-ți taie răsuflarea. Poți accesa turul aici.

 

  1. Colosseumul din Roma

 

Probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman, Colosseumul a fost folosit în special pentru concursuri cu gladiatori și spectacole publice. Acum îi poți admira partea exterioară în acest tur virtual.

 

  1. Petra trandafirie

 

Petra, unul dintre cele mai vechi orașe din lume, este celebră pentru clădirile sale de culoarea trandafirie, care au fost vedete în filme precum ”Mumia” și ”Indiana Jones”. Poți afla povestea lor din acest tur virtual care te plimbă prin cele mai cunoscute monumente.

 

  1. Salina Turda, spectaculoasă și impresionantă

 

Salina Turda este un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare, dar și un uriaș loc de distracție, fiind una din destinațiile turistice autohtone lăudate în presa internațională. Panorama spectaculoasă poate fi văzută și online, grație Google Street View. Poți accesa turul virtual aici.

 

  1. Lista muzeelor din România ce oferă tururi virtuale

 

Cultura este digitalizată. Da, vorbim de România. Poți găsi aici o listă cu toate muzeele din țara noastră care oferă tururi virtuale sau imagini panoramice, precum și colecții digitalizate 3D.

 

Happy browsing!

 

 

 

Scris de: Lamonza