SUNATI-NE ACUM 
0212.52.53.54
Cosul meu

Propuneri de revitalizare a turismului: Unde vom putea călători ieftin în următoarea perioadă

Propuneri de revitalizare a turismului: Unde vom putea călători ieftin în următoarea perioadă

 

Propunerile de relaxare a măsurilor de izolare și ridicarea treptată a restricțiilor de călătorie vor fi o gură de oxigen pentru afacerile din domeniul turistic. Iar pentru cei care vor să evadeze puțin din cotidian, șansele sunt mari pentru un sejur mai ieftin.

 

Deja unele țări au anunțat că vor face discount-uri pentru a-și atrage turiști. Totodată, vor încerca să implementeze măsuri suplimentare de igienă și distanțare socială, astfel încât cei care le calcă pragul să fie în siguranță și să reușească să se bucure de vacanță.

 

Sicilia (Italia)

 

Autoritățile din spectaculoasa insulă pun la dispoziția turiștilor 400.000 de vouchere pentru cei care plănuiesc să-și petreacă acolo cel puțin trei nopți, în intervalul iulie-octombrie.

 

Oferta include plata a jumătate din prețul biletului de avion, precum și o noapte de cazare gratuită.

 

Voucherele vor fi disponibile pe site-ul de turism al insulei.

 

În perioada în care granițele au fost închise, Sicilia a avut pierderi în valoare de aproximativ un miliard de euro, în condițiile în care cele mai multe venituri provin din turism.

 

Bulgaria

 

Vecinii din sud speră să poată primi turiști externi, inclusiv români, începând cu 1 iulie. Astfel, ne așteaptă oferte tentante la litoralul din Bulgaria, având în vedere că touroperatorii au pregătit pachete speciale, iar cei mai mulți și-au anunțat intenția de a oferi reduceri la sejururi.

 

Dubai

 

Dacă te tenta o experiență în resorturile luxoase din Dubai, poate că acum e momentul să-ți împlinești acest vis. Deja hotelierii promovează oferte cu 60% reducere la sejururi și stabilesc cum vor implementa măsurile de distanțare socială.

 

China de Est

 

De la începutul lunii mai, provinciile din China de Est oferă reduceri de 10% la activități de recreere, iar biletele pentru vizitarea unor obiective pot fi achiziționate la jumătate de preț.

 

Sate din Transilvania

 

Dacă te-ai săturat de viața la bloc și de ieșitul pe balcon, atunci poți lua o decizie radicală: cum ar fi să te muți într-un sat cu ștaif din Transilvania? Arhitectul Eugen Vaida, care este președintele unei asociații care salvează clădirile din sudul Transilvaniei, invită orășenii să repopuleze satele săsești din Sibiu. Sunt pitorești, investiția ar fi mică, aerul e curat, iar distanța față de municipiu este de 30-40 km.

 

Călătorește oriunde cu pașaportul de imunitate

 

Pașaportul de imunitate este una dintre ideile cu care cochetează autoritățile din țările afectate de criză. Acesta certifică faptul că posesorul a obținut imunitate la noul coronavirus.

 

China testează deja o idee de acest gen: toți cetățenii au un cod QR care își schimbă culoarea în funcție de starea de sănătate, pe care trebuie să le arate la intrarea în restaurante si mall-uri.

 

Însă rămâne de văzut dacă pașaportul de imunitate este o idee bună sau nu. Asta pentru că se bazează pe premisa că cei care s-au vindecat de Covid-19 au obținut imunitate. Problema este că rezultatele cercetărilor făcute până acum sunt neconcludente: nu știm cât timp durează imunitatea și nici dacă te poți reinfecta.

 

Înainte să pleci undeva, nu uita de partenerul tău de călătorie: bagajul. Alege ceva ce ți se potrivește din oferta LaMonza de trolere, genți și rucsace!

 

 

 

 

 

Scris de: Lamonza