SUNATI-NE ACUM 
0212.52.53.54
Cosul meu

Cum să-ți dezinfectezi corect bagajele (și alte reguli de igienă atunci când călătorești)

Cum să-ți dezinfectezi corect bagajele (și alte reguli de igienă atunci când călătorești)

 

În această perioadă plină de încercări trebuie să fim, mai mult ca oricând, mai atenți la sănătatea noastră și a celor din jur. Așa că ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu niște tips&trick despre dezinfectarea bagajelor.

 

Fie că vrei să faci curățenie în casă sau că mergi zi de zi la muncă ori de câteva ori pe săptămână la cumpărături, ideile de mai jos îți pot fi de folos. Și nu doar acum, ci și pe viitor, când vom putea din nou să călătorim după bunul plac.

 

Iată cum să-ți dezinfectezi corect bagajele:

 

  1. Folosește dezinfectanți pe bază de clor sau alcool (minim 70%) pentru a dezinfecta mânerele și roțile trolerelor.
  2. Poți freca cu un șervețel dezinfectant ori aplica gel dezinfectant pe zonele bagajului care ar fi putut fi atinse de alte persoane.
  3. Gențile de voiaj pot fi spălate la mașină la temperatură mare sau duse/trimise curățătorie.
  4.  O altă idee este următoarea: odată ce te-ai întors acasă, îți poți lăsa toate lucrurile (haine, troler, geantă și/sau ghiozdan) într-un singur loc, preferabil la soare, timp de câteva zile, iar apoi le poți băga la mașina de spălat sau le poți freca cu șervețele pe bază de alcool.

 

Dacă nu ai la îndemână un dezinfectant eficient, îți poți face unul acasă urmărind aceste instrucțiuni:

 

-       Amestecă 5 linguri (80 ml) de clor (înălbitor) la 3,8 litri de apă sau 4 lingurițe la un litru de apă.

-       Urmează instrucțiunile producătorului pentru aplicare și pentru ventilarea corespunzătoare a spațiilor după aplicare.

-       Verifică data de expirare a produsului.

-       Nu amesteca niciodată înălbitorul (clorul) cu amoniacul sau orice alt produs de curățare.

 

Experții spun că probabilitatea ca să iei noul coronavirus de pe bagaje este mică. Mai exact, pentru ca acest lucru să se întâmple, o persoană bolnavă trebuie să strănute și să tușească direct pe trolerul sau geanta ta, iar apoi tu să atingi suprafața respectivă și să duci mâna la gură, nas sau ochi (în funcție de suprafață, poate supraviețui câteva minute, ore sau chiar zile). Dar e mai bine să prevenim decât să tratăm.

 

Prin urmare, atunci când călătorești, păstrarea unei distanțe de aproximativ doi metri față de alte persoane este esențială. În afară de această recomandare, dacă folosești transportul în comun, ar mai trebui să:

 

     nu stai față în față cu alte persoane,

     îți pui mască de protecție dacă ești bolnav/ă sau dacă suspectezi că te afli în preajma unor oameni bolnavi;

     folosești un șervețel uscat ca să te ții de bară,

     cureți (dacă e posibil) suprafețele pe care le atingi cu un șervețel dezinfectant,

     te dai cu gel dezinfectant pe mâini înainte de a te urca în autobuz, metrou sau tramvai, în timpul și la finalul călătoriei,

     te speli pe mâini imediat ce ai această posibilitate.

 

Dacă situația îți impune să călătorești cu avionul, ideal ar fi să nu stai în apropierea altor persoane și, în mod special, să fii la o distanță de cel puțin două rânduri de cei care strănută sau tușesc. În plus, e recomandat să folosești șervețelele dezinfectante pentru suprafețele pe care le atingi și să te dai pe mâini cu gel dezinfectant înainte să îți atingi ochii, gura sau nasul. Dacă ai posibilitatea, poartă mască de protecție.

 

Printre recomandările autorităților pentru această perioadă se mai numără amânarea călătoriilor neesențiale, folosirea mijloacelor de transport alternativ și evitarea aglomerației.

 

***

 

După ce ai terminat de dezinfectat bagajele, te sfătuim să răsfoiești catalogul nostru de produse și să te gândești la următoarea călătorie.

 

Cu alte cuvinte, să ne menținem speranța. Și să ne protejăm unii pe alții.

 

#staysafe

 

Scris de: Lamonza