SUNATI-NE ACUM 
0212.52.53.54
Cosul meu

5 motive pentru care e bine să ne planificăm de pe-acum următoarea vacanță

5 motive pentru care e bine să ne planificăm de pe-acum următoarea vacanță (chiar dacă nu știm sigur când va fi)


 În această perioadă trecem prin provocări de tot felul, fie că lucrăm de acasă și stăm 24 de ore din 24 cu întreaga familie, fie că ne facem griji pentru sănătatea noastră și a apropiaților sau pentru siguranța financiară a noastră și a lor. Ca să ne luăm gândul de la toate aceste aspecte, am putea să ne planificăm de pe-acum următoarea vacanță, chiar dacă nu știm sigur când va fi.

 

Nu e musai să ne plătim concediul de pe-acum (poate nu e cazul să facem cheltuieli fără calcule temeinice în prealabil), dar măcar o călătorie mentală (și o navigare pe Internet) merită cu siguranță.

 

Iată (doar) câteva motive pentru care e bine să ne planificăm următoarea vacanță de pe-acum:

 

  1. Contribuie la starea noastră de bine

Psihologii ne recomandă să avem grijă de starea noastră de bine. Acest lucru implică - pe lângă sport, nutriție adecvată și timp petrecut cu cei dragi, inclusiv prin apeluri video - și să petrecem cel puțin câteva minute pe zi pentru a avea o minte vie, sănătoasă, limpede. Nu doar meditația ajută, ci și planificarea următoarei vacanțe. Chit că e vorba de doar câteva minute căutând locuri în care ne-ar plăcea să mergem când totul va reveni la normal, creierul nostru va avea parte de o experiență plăcută proiectând lucruri pozitive în imaginația noastră.

 

  1. Ajutăm companiile și antreprenorii afectați de criză

Dacă am luat deja bilete de avion și ne-am făcut rezervări (și dacă ne permite buzunarul), poate ar fi cazul să amânăm vacanțele pe care le-am plătit deja - și nu să le anulăm. În acest fel i-am ajuta pe afaceriștii care trăiesc din turism, unul dintre cele mai afectate sectoare de criză. În plus, valabilitatea voucherelor de vacanță emise în 2019 a fost prelungită până la 31 mai 2021.

 

  1. S-ar putea să ieșim mai ieftin dacă cumpărăm sejururile acum

În cazul în care situația financiară ne permite, am putea să ne achiziționăm de pe-acum următoarea vacanță. Pe lângă faptul că vom ajuta companiile de transport aerian și hotelierii, șansele sunt mari să ieșim mai ieftin decât dacă așteptăm până după trecerea crizei, când prețurile ar putea crește, pentru ca cei afectați să-și recupereze mai repede pierderile.

  1. Planurile cu cei dragi ridică moralul tuturor

Da, visând împreună la următoarea vacanță ne ridicăm unii altora moralul.

 

  1. Îi putem sprijini pe cei aflați în linia 1 în lupta cu COVID-19

Nu în ultimul rând, făcând planuri pentru următoarea vacanță am putea să îi ajutăm pe cei care se află în prima linie în lupta cu COVID-19. Cum? Cumpărând în perioada 1 aprilie - 31 mai 2020 orice produs de pe site-ul LAMONZA, 50% din sumă merge către Fundația pentru SMURD. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente de protecție, vitale pentru eroii din sistemul medical expuși la COVID-19. În plus, în această perioadă transportul este gratuit, indiferent de valoarea comenzii (click aici pentru mai multe detalii).

 

Deci, spor la făcut planuri (și la shopping)!

Scris de: Lamonza